Načítání...
KONTAKT ÚVOD
malá činka

NASLEDUJÚCE SÚŤAŽE

Olympia Weekend 2022

Las Vegas, USA


18.12.2022 0:00:00

admin@cvic.sk

malá činka

NAJČÍTANEJŠIE

Telesné typy - Ektomorf , endomorf , mezomorf
Prečítané: 72047×
 
Dnes si napíšeme niečo o základných telesných typoch človeka. Určite ste o ni...

Diéta „Rysovačka“!
Prečítané: 69300×
 
V tomto článku si napíšeme pár slov o diéte, čo nie je nič iné ako cielené zb...

Objemovka ! Jedálniček + Tréning
Prečítané: 67761×
 
Ak si myslíte že by som mal o takomto čase hovoriť skôr o rysovačke alebo o m...

Príprava Marka Wahlberga pre film Pain&Gain
Prečítané: 63801×
 
Určite ste film Pain & Gain už videli. Niektorý aj viackrát. Príbeh nebudem k...

Facebook logo Google+ logo twitter logo
 
 
 

ČLÁNKY

Úvod > Trening > Dôvody prečo sa neposúvaš ďalej

Dôvody prečo sa neposúvaš ďalej

Každý to zažijeme, to obdobie keď sa nám zdá že sa neposúvame vpred. Samozrejme, dať si pár tréningov "voľno" je fajn, ale ak toto "voľno" trvá pár týždňov alebo mesiacov mal by si s tým niečo robiť. Dôvodov je dosť. Možno sa v niektorých nájdeš aj ty. Po pár rokoch cvičenia môžem zhrnúť pár dôvodov vďaka ktorým sa môžeš posunúť ďalej. Vopred sa ospravedlňujem (ženám) za to že väčšinu dôvodov bude skôr venované mužom. Samozrejme môžete si to prehovoriť na opačnú verziu.

Dôvod č. 1 : Nesústredíš sa

Aaaaa to nové dievča v posilke je určite zaujímavé. Ale načo si v tej posilke ? Načo si tam vlastne prišiel ? Cvičiť. Buď k sebe úprimný. Zrovnaj si priority. 
Takisto je to aj s telefónom. Deň má 24 hodín. Dajme tomu že 8 hodín spíš. Vstaneš a pozeráš doňho, pred spaním detto. Keď už si v posilňovni, nechaj ten mobil v skrinke. Tá hodina ťa nezabije.

Tip: Pozeraním sa na druhých, rozprávaním sa s druhými a ťukaním do telefónu ešte nikdo svaly nevybudoval. Mysli na to prečo si v posilňovni. Použi hlavu, sústreď sa. Keď odcvičíš, odídeš z posilňovne, môžeš sa ďalej radovať zo života.

Dôvod č. 2 : Zlé stravovanie

Že si dáš na raňajky vločky a po tréningu mäso s ryžou z teba neurobí kulturistu. To čo jedávaš počas dňa (pokiaľ nejdeš IF) bude mať dopad na to aký bude tréning. Takisto keď to budeš preháňať a "zješ všetko zdravé jedlo za jeden deň" nieje dobré. Pred tréningom treba mať určitú pauzu od jedla (pokiaľ nejdeš cvičiť nalačno). Nieje dobré ísť cvičiť s plným/prázdnym žalúdkom. Odsleduj si to. Nezabúdaj na zdravé tuky. Niesú tuky ako tuky. 

Tip: Neskoč hneď na "lepšie/zdravšie" stravovanie zo dňa na deň. Postupne zlepšuj stravu. Poprípade si dopraj každý druhý/tretí týždeň "cheat day". Odkladaj si sladké na ten jeden deň. Určite ťa to "udrží nad vodou" keď budeš vedieť že ten jeden deň si to budeš môcť dopriať ;) 

Dôvod č. 3 : Málo spánku

Nieje spánok ako spánok. Počul si už o tom že môžeš si pospať 5 hodín lepšie ako keby si spal 12 ? Záleží to na kvalite spánku. Spánok je veda (čekni náš rozsiahlejší článok tu).Na kvalite spánku naozaj záleží, dĺžka nerozhoduje. 6-8 hodín je ideál. Smutná správa pre tých ktorý robia na smeny (my to zvládneme). 

Tip: Daj si záležať na kvalite spánku. Kvantita nerozhoduje.

Dôvod č. 4 : Unudil si svoje svaly

Aké je to pre teba chodiť do rovnakej posilky, v rovnaký čas, cvičiť rovnaké cviky, rovnaké partie ten istý deň. NUUUDNEEEEEE. Takto z teba Arnie nebude. Podľa mňa najhoršie čo môže byť na ceste za vysnívanou postavou je tréningová rutina. Unudil si svoju hlavičku a svoje svaly touto tréningovou rutinou. Svaly to už poznajú. Zmena je na mieste. 

Einstein raz povedal: "Hlupák je ten, kto stále robí to isté a očakáva iný výsledok."

Tip: Vymeň cviky/sparinga/posilku/váhy/úchyty/partie. NESTAGNUJ! Striedaj minimálne každé 3 mesiace. Môžeš to aplikovať aj v strave. Vymieňaj rôzne jedlá za iné (kaloricky podobné).

Dôvod č. 5 : Zlý výber/použitie doplnkov výživy

V dnešnej dobe. Každý chceme veci rýchlo : peniaze, lásku, drahé veci, .... aj svaly. Ak si jeden z tých ktorý túžia mať rýchlo svaly určite si naletel na veľa marketingových klamstiev. Je ich na internete na mraky. Dávaj si pozor, budovanie svalov je beh na dlhú trať. Kreatín monohydrát bude stále kreatín monohydrát. Tak prečo sú niektoré tak drahé ? Je to nejaký iný monohydrát ? To sotva. Vlastnú predtréningovku si môžeš takisto pripraviť sám. Skúšal si už niekedy čistý arginín ? Skús. Nezabúdaj na dôvod č. 2.

Dôvod č. 6 : Nemáš cieľ

Chodíš len tak bezcieľne po posilke a čakáš že ti to zrazu v hlave blikne a tebe sa rozsvieti a povieš si že tak chceš vyzerať a začneš už konečne poriadne cvičiť a vyhneš sa všetkým dôvodom ktoré som tu práve napísal ? S cieľmi je to o dosť jednoduchšie. Samozrejme sú tu veľké a malé ciele. Určite je dobré začať s malými. Začne ťa to baviť. Keď si dáš na začiatok veľký cieľ a nesplníš ho. Sklame ťa to. Daj si pozor na výber svojich cieľov. Buď realistický. Rím sa nepostavil za jeden deň.

Tip: Menšie ciele na začiatku.

Tak čo ? Našiel si niečo čo môžeš zlepšiť ? Pomohol som ti ? Ak áno teší ma to pri srdiečku. Ak nie, nevadí. Niesom a nikdy nebudem osobný tréner. Nikoho nebudem presviedčať že moje rady sú správne, sú to moje postrehy ktoré sledujem. Napíš nám do komentára čo si myslíš prečo sa iný ľudia (možno aj ty) neposúvajú. Zaujíma ma tvoj názor. Ďakujem že si si našiel čas prečítať si náš článok. Sleduj nás ďalej. Ďakujeme a prajeme príjemnú nedeľu. 

Zdroj fotiek : https://www.instagram.com/therock/

Nahoru

 
 
 


KOMENTÁRE


© 2014 CVIC.SK | ÚVOD | KONTAKT | admin