Las Vegas, USA
admin@cvic.sk
Na podnet našeho fanúšika som sa rozhodol napísať pár rád ako sa brániť pred príznakmi chrípky (ktorá je v tomto období rozšírená).
Začnime pekne poporiadku:
Dostatok tekutín
Tekutiny sú jednou z hlavných zásad prevencie. Najlepšie je piť čistú vodu, prípadne ovocné šťavy zriedené vodou a aj zelené či ovocné čaje.
Pri správnom pitnom režime je farba vášho moču takmer číra, ak svojmu telu nedoprajete dostatok tekutín, moč nekoncentrovanejší a jeho farba je skôr žltá.Dostatočným príjmom tekutín vyplavíte z tela viac toxických a škodlivých látok a telo sa dokáže ľahšie ubrániť prípadnému vírusu.
Vitamíny
Počas chrípkovej epidémie zvýšte prísun vitamínu C. Jedzte zeleninu i ovocie, nájdete ho v kyslej kapuste, citrusoch, červenej paprike i zemiakoch a nezabudnite aj na vitamín E, ktorý je obsiahnutý v orechoch, maku, strukovinách a mlieku.
Ako prevenciu môžete užívať i vitamínové doplnky z lekárne, ktoré však nie sú náhradou vyváženej stravy.
Dodržujte hygienu
To znamená, pravidelné umývanie rúk. Počas dňa sa dotýkame rôznych predmetov, na ktorých dokáže chrípkový vírus prežiť až 48 hodín. Tým, že sa pri dotyku dostane na vaše ruky, je len malá cesta ku tvári a nosu, kde sa veľmi rád usadí.
Dôležité je vetranie (!!!)
Kvapôčkovým infekciám sa vôbec nepáči chlad. Pravidelne vetrajte v práci prípadne doma izbu, v ktorej leží chorý, aby sa vírus nešíril ďalej.
Cesnak
Najlepším prírodným antibiotikom je cesnak, ktorý má protizápalové, rozpúšťacie, antibiotické, protiplesňové a imunostimulačné účinky. Cesnaková šťava dokáže zabíjať či spomaliť množenie viac ako 20 druhov baktérií a 60 druhov plesní.
Ráno si nadrobno nasekajte strúčik cesnaku, dajte na lyžičku, zalejte troškou medu a prehltnite bez hryzenia. Takto ho zjedia aj malé deti a vyhnete sa cesnakovému dychu.
K tomu všetkému samozrejme patrí pravidelný tréning a zdravá strava. S ďalších vypitým pollitrovým pohárom zeleného čaju sa s vami lúčim a dúfam že tieto rady nebudete potrebovať.
Zdroj: hlavuhore.wordpress.com