Načítání...
KONTAKT ÚVOD
malá činka

NASLEDUJÚCE SÚŤAŽE

Olympia Weekend 2022

Las Vegas, USA


18.12.2022 0:00:00

admin@cvic.sk

malá činka

NAJČÍTANEJŠIE

Telesné typy - Ektomorf , endomorf , mezomorf
Prečítané: 71830×
 
Dnes si napíšeme niečo o základných telesných typoch človeka. Určite ste o ni...

Diéta „Rysovačka“!
Prečítané: 69165×
 
V tomto článku si napíšeme pár slov o diéte, čo nie je nič iné ako cielené zb...

Objemovka ! Jedálniček + Tréning
Prečítané: 67557×
 
Ak si myslíte že by som mal o takomto čase hovoriť skôr o rysovačke alebo o m...

Príprava Marka Wahlberga pre film Pain&Gain
Prečítané: 63579×
 
Určite ste film Pain & Gain už videli. Niektorý aj viackrát. Príbeh nebudem k...

Facebook logo Google+ logo twitter logo
 
 
 

ČLÁNKY

Úvod > Nezaradené > Aaron Curtis - Naturálny megatalent alebo veľký podvodník ?

Aaron Curtis - Naturálny megatalent alebo veľký podvodník ?

Aaron a naturál ? Neblázni. Každý vidí že je nasypaný. Taký femoris (sval na zadných stehnách) nespraví nikto naturálne ! 

Aj takéto podobné komentáre som dostával k pripravovanému článku o naturálovi Aaronovi Curtisovi z Austrálie. Je teda tento 28 (???) ročný kulturistika naozajstný naturál ? Pozrime sa bližšie.

AARON

180cm, 85kg (na pódiu) - 102kg (objemovka)

Osobné záujmy : Jedenie, spanie, trénovanie, surfovanie (žije v Austrálii, u mad?), pozeranie športov, užívanie slnka ... a viac spánku

Senior & Junior

ZAČIATKY TRÉNINGU

Aaron začal s tréningom keď mal 14 rokov (kedy začal Arnold ?), cvičil doma s vlastnou váhou a s párom jendoručiek. 

Dnešné tréningy má založené takto

  • Pondelok: Ramená/Lýtka
  • Utorok: Chrbát/Zadné delty
  • Streda: Oddych
  • Štvrtok: Triceps/Biceps
  • Piatok: Predné a zadné stehná
  • Sobota: Hrudník/Brucho
  • Nedeľa: Oddych

V objemovke robí 1 pracovnú sériu na cvik, opakovania obsahujú jedno z týchto : vynútené opakovania, negatívne opakovania, zhadzovacie opakovania, supersety alebo "rest/pause"

SNY

Byť najlepším naturálom akým by mohol byť bola preňho dosť veľká výzva. Jesť čisto, dostať prácu ako tréner ... pekný sen.

DIETA

Čistá. Obľubuje Paleo diétu. Sacharidy jedáva na raňajky, má ich v predtréningových-potréningových jedlách. Ostatné jedlá sú skôr bielkovinovo-tukové

Je ťažké súdiť niekoho z jednej fotky. Jednotýždnový rozdiel. Farba, nasvietenie a póza spravia veľkú zmenu.

DOPLNKY

Syrovátka, Dextróza, Creatine, BCAA

Zčasu na čas skúša aj niečo nové.

Aaron Curtis bol raz jeden chudý chlapec, ktorý sníval o tom ako bude behávať maratóny, surfovať Pipeline a Waimea Bay (miesta), hrať futbal (Austrálsky) a súťažiť na Hawaiskom triatlone silných mužov.

Robil gymnastiku (vek 6-10). S tréningom "len tak" začal v roku 1998. Po početných zraneniach začal tráviť menej času na bežeckej trati a viac v posilňovni. Každým rokom nabral na svoje telo viac a viac svalov. Už od začiatku na ňom bolo vidno že je viac obdarenejší ako ostatný.

Ako mnohí z nás sa hneď od začiatku ako vstúpil do posilňovne nestravoval ako kulturista. To prišlo až v 2003 (5 rokov tréningu bez poriadnej stravy). Vtedy ho napadla myšlienka že by mohol súťažiť v kulturistike. V roku 2008 (8 rokov tréning) vyhral svoju prvú súťaž INBA Mr. Novice (Nováčik) Austrália. 

Aaron na titulke

KAUZA JACK

Rok 2010 bol pre Curtisa zaujímavý. V tomto roku bol pozitívne testovaný na zakázanú látku methylhexaneamine ktorá sa nachádzala v tom čase v predtréningových doplnkoch. Táto látka je v mimo súťažnom období povolená. Aaron však dostal Jack 3D ako dar od svojho klienta v čase pred súťažou. 

2 roky stop. Tak bolo napísané v dopise ktorý dostal od ASADA/WADA.

Aaron je celoživotný naturálny atlét ktorý neužíva žiadne zakázané látky (anabolické steroidy, hormóny, rastové hormóny a tak podobne) 

V tejto fáze života už nemá túžbu sa posilniť alebo súťažiť na netestovaných súťažiach.

MOC VEĽKÝ PRE MEN'S PHYSIQUE

V roku 2013 sa Aaron rozhodol že nastúpi vo federácii IFBB v súťaži Men's physique v jeho objemovej príprave, ako vtip. No však po doporučení od jeho sponzorov sa rozhodol že tak neurobí. Aaron však stále chcel nastúpiť a tak sa rozhodol pre tvrdú 4-týždňovú dietu v ktorej a dostal pod 10% telesného tuku. Myslel si že vyzerá OK, ale rozhodcovia si to nemysleli a tak ho dali na posledné miesto. lol

Pre Aaron Curtisa niesú dôležité trofeje a tituly. Cvičenie ho veľmi baví, trénuje klientov a baví sa životom. Rozhodne si nemyslím že za tie roky ktoré odtrénoval nepotreboval používať zakázané látky. Kto vie ? 14 rokov cvičenie a poriadnou stravou. Ako by ste asi vyzerali vy ? Aaron mal ten dar ktorý by ho mohol dostať vyššie keby skúsil inú cestu. On však neni ako ostatný. 

Niekedy nepotrebujete anabolické steroidy aby ste sa dostali na vyššiu úroveň ako iný, chce to veľa spánku, kvalitnú stravu a kvalitný tréning. Anabolické steroidy niesú riešenie.

 

Čerpal som z Aaronovho fejsbúku kľudne mu napíšte otázku do správy. Taktiež som čerpal odtialto. Obrázky sú z jeho fb.

Nahoru

 
 
 


KOMENTÁRE


© 2014 CVIC.SK | ÚVOD | KONTAKT | admin