Načítání...
KONTAKT ÚVOD
malá činka

NASLEDUJÚCE SÚŤAŽE

Olympia Weekend 2022

Las Vegas, USA


18.12.2022 0:00:00

admin@cvic.sk

malá činka

NAJČÍTANEJŠIE

Telesné typy - Ektomorf , endomorf , mezomorf
Prečítané: 71830×
 
Dnes si napíšeme niečo o základných telesných typoch človeka. Určite ste o ni...

Diéta „Rysovačka“!
Prečítané: 69165×
 
V tomto článku si napíšeme pár slov o diéte, čo nie je nič iné ako cielené zb...

Objemovka ! Jedálniček + Tréning
Prečítané: 67557×
 
Ak si myslíte že by som mal o takomto čase hovoriť skôr o rysovačke alebo o m...

Príprava Marka Wahlberga pre film Pain&Gain
Prečítané: 63579×
 
Určite ste film Pain & Gain už videli. Niektorý aj viackrát. Príbeh nebudem k...

Facebook logo Google+ logo twitter logo
 
 
 

ČLÁNKY

Úvod > Blogy > Z rybárskeho člna na pódium Mr. Olympia

Z rybárskeho člna na pódium Mr. Olympia

Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay

Mamdouh Elssbiay alebo ak chcete "Big Ramy", je veľmi zaujímavý človek, kulturista a pre mnohých z nás je veľkou neznámou. Jeho príbeh a cesta na pódium najprestížnejšej kulturistickej súťaže na svete je ako z filmu, hotový americký sen. Mamdouh žil od malička s rodinou v Egypte, narodil sa v Alexandrii. Pochádzal zo siedmich detí, konkrétne mal až šesť bratov. Neskôr sa rodina presťahovala za vhodnejšími podmienkami na rybolov do Kuvajtu, kde objavil čaro kulturistiky a kde sa jeho príbeh začína. V miestnej posilovni Oxygen Gym, kde začal trénovať a neskôr sa tam uchádzal aj o prácu trénera, aby mohol naplniť svoju kulturistické ambície a sny. Napokon sa to Ramymu podarilo a získal pracovné miesto v Oxygen Gyme. S manažérom posilovne sa stretol až po pol roku práce v posilovni. Bader manažér Oxyn gymu bol Ramyho formou ohromený, na niekoho kto mal trénovanie len ako hobby, mu to prišlo neuveriteľné. Bader sa stal Ramyho ochrancom a radcom. 

Big Ramy so svojími dvoma bratmi

 

Stretnutie s Dennisom Jamesom

Takto opisuje stretnutie s Ramym sám Dennis James: "Bolo to v Oxygen Gyme v Kuvajte, kde robil Ramy vtedy kouča. V posledných rokoch som do Kuvajtu cestoval viackrát, pretože som dobrým priateľom majiteľa Oxygen Gyme, Bader Boodaie. Kouč v kuvajtskej posilňovni, to je v mnohom niečo ako osobný trénera tu v Spojených štátoch amerických, lenže jeho úlohou je dohliadať na cvičenca a poskytnúť im všetku potrebnú pomoc.Každá posilňovňa má okolo 15 až 20 takých koučov, už hliadkujú a zadarmo pomáhajú trénujúcim členom gymu. Bader bol tým, kto rozpoznal v Rámy potenciál a kontaktoval ma, aby som s ním trénoval. 

Keď mi Bader začal posielať fotky Ramyho, čoskoro som nadobudol presvedčenie, že by som tomuto chlapíkovi mohol pomôcť, aby som videl, kam až sa môže dostať. Jeho výsledky boli totiž úplne ohromujúca. S rámami som začal spolupracovať koncom roka 2011 Vážil vtedy asi 90 kg, ale naberal neuveriteľným tempom. Rástol mi priamo pred očami! Zúčastnil sa potom niekoľkých súťaží, štartoval na Oxygen Gym Show aj na Golden Cupe, kde dosiahol celkového prvenstva. A potom sme sa rozhodli, že skúsime naozaj veľký závod - novembrovú Amateur Olympia 2012 v Kuvajte. Bolo to potom pre neho ľahké víťazstvo, Ramy bol úplne iná liga než jeho súperi. Ten istý víkend, kedy on súťažil na Amateur Olympii, som ja štartoval na Masters Olympii. Pre nás pre oboch bolo vtedy veľa motivujúce vedieť, že sme obaja v diéte v rovnakom čase. Ramyho hlavným cieľom bolo získať profi kartu a pozvanie na Mr Olympia 2013 ".

V príprave na Mr.Olympia 2014

 

 

Zisk PRO karty na New York PRO 2013

Profesionálnu licenciu Big Ramy získal  na Amateur Olympia IFBB 2012 v Kuvajte. V májovej PRO premiére na New York PRO 2013 Big Ramy porazil aj také esá ako je napríklad Victor Martinez. Haló efekt jeho vystúpenie bol natoľko silný, že sa fanúšikovia razom začali pýtať, či sa Ramymu nedajbože nemôže podariť to, čo žiadnemu inému kulturistovi pred ním: vyhrať Olympii na prvýkrát - pri svojom prvom štarte! To sa mu  nakoniec nepodarilo a na svojej prvej Mr. Olympia v roku 2013 skončil na 7.mieste. 

Porovnanie Ramyho formy na Mr.Olympia

Príbeh Big Ramyho je veľmi zaujímavý, nakoniec ešte v roku 2010 vážil len nekvalitných 95kg z ktorých aj za pomoci Dennisa Jamesa dokázal vysekať 122kg v kvalite, ktorú prezentoval na jeho prvej súťaži Amateur Olympia IFBB 2012. 

 

Forma z roku 2012 Amateur Olympia IFBB 

 

Zdroje: flexonline.com 

www.eastlabs.biz

www.muscle-fitness.cz

Nahoru

 
 
 


KOMENTÁRE


© 2014 CVIC.SK | ÚVOD | KONTAKT | admin