Načítání...
KONTAKT ÚVOD
malá činka

NASLEDUJÚCE SÚŤAŽE

Olympia Weekend 2022

Las Vegas, USA


18.12.2022 0:00:00

admin@cvic.sk

malá činka

NAJČÍTANEJŠIE

Telesné typy - Ektomorf , endomorf , mezomorf
Prečítané: 71835×
 
Dnes si napíšeme niečo o základných telesných typoch človeka. Určite ste o ni...

Diéta „Rysovačka“!
Prečítané: 69166×
 
V tomto článku si napíšeme pár slov o diéte, čo nie je nič iné ako cielené zb...

Objemovka ! Jedálniček + Tréning
Prečítané: 67559×
 
Ak si myslíte že by som mal o takomto čase hovoriť skôr o rysovačke alebo o m...

Príprava Marka Wahlberga pre film Pain&Gain
Prečítané: 63582×
 
Určite ste film Pain & Gain už videli. Niektorý aj viackrát. Príbeh nebudem k...

Facebook logo Google+ logo twitter logo
 
 
 

ČLÁNKY

Úvod > Nezaradené > Vyskúšaš s nami niečo nové ?

Vyskúšaš s nami niečo nové ?

Ahoj, Leto je tu už za pár mesiacov, stále máš pocit že by si chcel/a vypadať o niečo lepšie ? Zlepšiť sa v tréningu ? Nasledujúce riadky ťa možno nasmerujú na niečo čo si ešte neskúsil/a.

Urči si ciele a priority

Chceš schudnúť do plaviek ? Poprípade stihnúť nabrať svalovinu do leta ? Každý sme si tým prešli. Každý sa chce páčiť určitému pohlaviu, zlepšiť sa v určitom cviku alebo zdvihnúť viac. Čo odporúčam každému je stanoviť si ciele.

Osobne s tým mám najlepšie skúsenosti, a to nielen v cvičení ale hlavne v živote. Je to úžasný pocit, keď sa ti podarí urobiť všetko čo si si naplánoval urobiť za určitý čas/deň. Vždy však treba myslieť na to že sa ti to nemusí podariť. Netreba zúfať ale hľadať riešenia = zotrvať.

Ciele si rozdelíme na dva tipy: Krátkodobé a dlhodobé. Do dlhodobého cieľu zaraďujem napríklad: byť zdravý/mať postavu s ktorou budem/budeš spokojný/á a do krátkodobého: zdvihnúť určitú váhu na drepy poprípade vypiť každé ráno keď vstanem pohár vody s jablčným octom alebo chodiť skoro spávať. V tomto článku by som sa však chcel baviť o tých krátkodobých cieľoch.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#repost @therock

Príspevok, ktorý zdieľa Cvič.sk (@cvic.sk),

Čo mám na cieľoch najradšej je to že sa moje ciele stali mojimi zvykmi. Niekedy to trvalo dlhšie a inokedy kratšie. Faktom ostáva: Čo pre mňa bolo cieľom v minulosti je v súčasnosti môj zvyk.

 

Zmeň svoje stravovanie a začni si počítať kalórie

Nemusí to nutne znamenať, že budeš jesť päť krát denne kuracie prsia s ryžou a brokolicou. Neviem ako radia iný ale ja radím začať pomaly. Pomaly ďalej zájdeš v mojom prípade nebolo len porekadlo. 

Tak ako pomaly začneš uberať nazvime to „zlé veci“ (veci ktoré ti bránia mať vysnívanú postavu alebo akýkoľvek iný cieľ) tak by si mal/a pridávať tie „dobré veci“. V mojich začiatkoch bol pre mňa cieľ zjesť každé ráno vločky. Jem ich každé ráno odkedy som začal cvičiť. Stalo sa to mojim zvykom.

Počítanie (nielen) kalórii je v súčasnosti moja rada číslo jedna. Aj dnes sa však nájdu ľudia ktorý to zatracujú. Ja to však z pohľadu naturálneho cvičenca beriem inak. Beriem to ako základný kameň toho ako bude moje telo vyzerať. Píšem o dlhodobom počítaní (nielen) kalórií.

Ľudia čakajú výsledky počítania (nielen) kalórií okamžite. Tak to nefunguje. Čo myslím pod počítaním „nielen“ kalórií ? Nestačí počítať kalórie. Nutné je počítať makro a mikro nutrienty resp. živiny. Najjednoduchšie povedané počítanie pomeru bielkovín, sacharidov a tukov.

Čítaj článok: Dôvody prečo sa neposúvaš ďalej.

Nechcem tu rozoberať počty koľko a ako si nastaviť kalórie, makro a mikro živiny. Pokiaľ to budeme brať ako celok – kalórie, platí všetkým známe pravidlo: pokiaľ chceš pribrať jedz viac ako spáliš a pokiaľ chceš schudnúť jedz menej ako spáliš. Toto pravidlo si zapamätaj.

Písal som o dodržiavaní a počítaní kalórií čo je celkom nudné a jednotvárne. Ja to tak mám rád, aj keď niekedy mám určite výhrady. Nemusí to však znamenať že budeš jesť nonstop to isté. V dnešnej dobe máme prístup ku rôznym potravinám. Je na tebe čo si vyberieš. Či chceš skúšať rôzne potraviny alebo ísť s niečím čo už je overené. Úplný opak jednotvárnosti pre mňa osobne je tréning.

Zmeň tréning

Neodporúčam nikomu dodržiavať tréningový plán dlhšie ako tri mesiace. Píšem predovšetkým o split tréningu: veľká + malá partia, raz týždenne celé telo. Poprípade celé telo odcvičené v troch dňoch.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#cvicbodkask

Príspevok, ktorý zdieľa Cvič.sk (@cvic.sk),

 

Telo už po takej dobe presne vie „čo sa bude diať a aké váhy sa budú dvíhať“. Zmena je v tomto prípade, pokiaľ ti ide o celkový progres, viac než nutná. A prečo neurobiť túto zmenu pred letom ?

Nie každého však baví cvičenie (iba) s činkami. Pokiaľ sa chceš zmeniť existujú rôzne tréningové systémy ktoré ti pomôžu. V súčasnosti je veľmi obľúbený kruhový tréning.

Čítaj článok: 5 rád ako zlepšiť biceps.

Pokiaľ máš problém s vypracovaním tréningového plánu obráť sa na skúseného trénera ktorý ti s tým určite rád pomôže.

Nech už sa budeš snažiť o čokoľvek, zapamätaj si že to čím si dnes je výsledok tvojho myslenia z minulosti. To že máš dnes určitú váhu nie je výsledkom posledných mesiacov (niekedy áno) ale posledných rokov. A preto sa nesnaž zmeniť za týždeň alebo mesiac. Ak to má pre teba význam daj tomu čas. Výsledok sa určite dostaví.

V predošlých riadkoch som sa snažil zhrnúť a prezentovať len moje názory. Bude ma nesmierne tešiť pokiaľ si niečo zoberieš z predchádzajúcich riadkov. Nikoho však nepresviedčam že moje názory sú jedna a jediná cesta. Som otvorený akejkoľvek diskusií ohľadom spomenutých tém v článku. Rád si prečítam vaše názory v komentároch na konci stránky.

 

Nahoru

 
 
 


KOMENTÁRE


© 2014 CVIC.SK | ÚVOD | KONTAKT | admin